Pup-info

Wij hopen in het najaar van 2020 een nestje te fokken met onze Cato (Jachterhoek Jacks Queen of Hearts).

 

Hieronder volgt wat info over hoe wij te werk gaan als wij een nestje fokken:

Wij fokken puur hobbymatig, met veel liefde en plezier, af en toe een nestje ruwharige Jack Russell Terriers. Wij vinden fijne karakters en een goede gezondheid het allerbelangrijkste. Wij fokken niet met Jack Russells die niet aan de eisen voldoen. Dat wil zeggen dat de ouderdieren waar wij een nestje mee fokken vrij zijn van Patella Luxatie (= knie-aandoening) en vrij zijn van alle erfelijke oogafwijkingen. De pupjes worden bij ons in de huiskamer geboren en daar grootgebracht. Zo komen zij veel in aanraking met allerlei geluiden, denk aan de stofzuiger, het bezoek, de andere honden, kortom, goed socialiseren vinden wij heel belangrijk. Na de 6 weken enting nemen wij ze mee naar buiten voor een ritje in de auto, we nemen ze mee naar de Intratuin, naar een winkelcentrum, en een schoolplein om zo met van allerlei geluiden en situaties in contact te komen. U krijgt daardoor een vrije pup die nergens bang voor is. 

Een pupje ontwormen wij 3 keer. Bij 7 weken oud worden zij goed nagekeken door onze dierenarts en ze krijgen dan ook de pupenting. Rond 8 weken oud mogen ze mee met hun nieuwe baasjes samen met een koopcontract, een stamboom van de Raad van Beheer, een DNA-profiel, de pups zijn gechipt en hebben de 1e enting gehad, u krijgt een Europees paspoort, nuttige tips op papier, een voedingsschema en natuurlijk een puppiepakket mee naar huis.

De adviesprijs van onze rasvereniging ligt momenteel tussen de € 900,00 – € 1300,00 voor een pup. 

Wij vinden het heel belangrijk dat het juiste pupje bij de juiste baas komt. Daarom worden de puppen pas uitgezocht als zij 6 a 7 weken oud zijn. Op die leeftijd zijn de karakters goed te zien.

Heeft u interesse in een Jachterhoek Jacks pup?

Als wij een nestje verwachten dan vermelden we dat op onze website onder de Pupinfo. Als u interesse heeft in een pup van ons dan vinden wij het fijn om telefonisch contact te hebben. Wij hanteren geen wachtlijst meer. Hou daarom onze site in de gaten en bel gerust als er een nestje gepland staat.

Een persoonlijk kennismakingsgesprek bij ons thuis hoort bij de procedure om in aanmerking te komen voor een pup. Na de geboorte geven wij de moeder en haar pupjes de eerste  3 weken rust. Na die 3 weken bent u van harte welkom om met ons en onze honden te komen kennis maken .

En tot slot: U bent op zoek naar een betrouwbare fokker en wij zijn op zoek naar een goed adres voor onze pupjes.

Tips en advies bij het kopen van een pup:

U kunt ook bij ons terecht voor tips en advies op het moment dat u een pup wilt aanschaffen.Vaak is dit een hele zoektocht, hoe kom je bij een goede fokker terecht en waar moet je op letten om bijvoorbeeld niet bij een zogenoemde broodfokker terecht te komen, met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk om een pup te kopen die een goede start heeft gehad. Hierin geven wij u graag advies.